joi, 21 martie 2013

Salata Tzatziki

Salata Tzatziki <<< a trebuit sa merg pana in Bulgaria (honey moon!!!)ca sa aflu de existenta unei asemenea bunatati culinare si surprinzator nu apar probleme digestivo-intestinale dupa ce o savurezi. As putea-o numi...guilty pleasure
(A guilty pleasure is something one enjoys and considers pleasurable despite feeling guilt for enjoying it. The "guilt" involved is sometimes simply fear of others discovering one's lowbrow or otherwise embarrassing tastes)
Am cautat reteta pe internet si am decis sa o incerc.

Prezint si dovezi...solide!





Mai jos va prezint reteta
Salata Tzatziki este o mancare traditionala greceasca, foarte racoritoare si gustoasa. Usor de preparat, salata Tzatziki se poate servi cu legume, cartofi prajiti, fripturi si peste.

De ce ingrediente ai nevoie:
* 2 – 3 castraveti proaspeti
* 500 gr iaurt gras>>sau puteti folosi smantana cum am facut eu si iese mult mai savuroasa!!!!
* 4 catei de usturoi>>ii pisati bine sau ii taiati cubulete delicate
* 3 linguri de ulei de masline
* O lingurita zeama de lamaie
* Marar
* Sare si piper.
Cum se prepara salata Tzatziki:
* Castravetii se curata de coaja si se taie marunt sau se dau pe razatoarea mare, se sareaza si se lasa la scurs, intr-o strecuratoare, cel putin jumatate de ora.
* Se curata si piseaza usturoiul si se taie mararul.
* Castravetii si iaurtul se amesteca pana la omogenizare, se adauga usturoiul, zeama de lamaie, uleiul de masline, sarea, piperul si mararul.
* Se amesteca bine, se acopera recipientul cu un capac si se baga la frigider cel putin o ora inainte de a fi servit pentru ca ingredientele sa-si faca treaba:) Cum se serveste salata Tzatziki:
* Salata Tzatziki se consuma rece, cu legume, cartofi prajiti sau garnitura pentru fripturi, gratar ...

Niciun comentariu: