luni, 8 iunie 2009

Moneda de schimb??


De cate ori nu ti s-a intamplat sa fii la chiosc, la minimarketul din colt sa iei si tu 2 paini acolo si vanzatoarea sa zica:"Aaa..dar nu am sa va dau marunt..va dau o gumita" si nici nu asteapta sa deschizi gura ca ti-o si tranteste in fata sau de cele mai multe ori nici macar nu intreaba. Stiu ca e destul de expirata faza asta dar am ajuns intr-un punct critic. Daca tot e asa de frecvent utilizata de ce nu ar putea fi utilizata drept moneda de schimb???
Ia sa facem niste socoteli:
daca o gumita se valorizeaza la 25 bani sau 0,25 lei(tot acolo iese), atunci ca sa ma duc sa-mi iau o inghetata (tot de la acelasi chiosc) ar trebui sa iau vreo 7-8 gumite, nu?

2 comentarii:

CORA spunea...

Pai, crezi ca se fraieresc sa primeasca gumite ca sa iti dea inghetata? Nu ara ccepta nici in ruptul capului sa iti dea ceva fara 5 bani, ce sa mai zicem de 25? Am trait o experienta asemanatoare, cu o tanti care vroia sa imi dea o bombonica. I-am spus ca nu accept, pentru ca am nevoie de marunt, sa imi cumpar o cafea:) (care la tonomatul nostru de la serviciu este 70 de bani). Bineinteles ca a inceput sa se ratoiasca la mine: "doar nu vreti sa inchid magazinul sa merg la banca sa schimb banii?". "Ba ar fi o foarte buna idee!!!"

aleCsu spunea...

Vanzatoarele de la magazinele pe care le frecventez sau obisnuit sa nu-mi mai dea " gumite " pentru ca am fost destul de clar de cateva ori si ..
Cred ca asa ar trebui sa faci si tu ! " n-am rest , va dau o gumita ? NUU ! vreau BANI ! "